Warning: Parameter 1 to fusion_query_offset() expected to be a reference, value given in /home/vansteenenstaal.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601
Nieuws – Van Steen en Staal
Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/vansteenenstaal.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/vansteenenstaal.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to fusion_query_offset() expected to be a reference, value given in /home/vansteenenstaal.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Laatste unit Spangesekade opgeleverd

juli 2015|

De laatste unit aan de Spangesekade, nummer 161, is opgeleverd. Als je op zoek bent naar een mooie kantoorruimte van 60m2 met eigen voorzieningen, kom dan gerust eens langs!

Wie werkt er in 2025 nog in loondienst?

december 2014|

Wie werkt er in 2025 nog in loondienst? Wie heeft nog een vaste baan? Ik bedoel zo’n baan met een auto erbij, maar net niet die auto die je het liefste wilt. Met 30 vakantiedagen, die je niet op krijgt, maar wel kunt laten uitbetalen, tegen een iets hoger belastingtarief dan normaal. Zo’n baan van 40 uur per week, elke week, of het nou druk is of rustig. Bij een werkgever die jouw pensioengeld onderbrengt bij een pensioenfonds, waarbij je geen enkele invloed hebt op de uiteindelijke uitkering.

Lees hier het artikel

Nieuwe bedrijvigheid aan de Spangesekade

april 2014|

Te hard rijdende auto’s, drugsdealers en schietpartijen- dat waren jarenlang dagelijkse taferelen op de Spangesekade. Deze kade, die ooit een belangrijke handelsfunctie had, heeft er jarenlang verwaarloosd bijgelegen. Maar de laatste tijd zien steeds meer mensen de mogelijkheden van de pakhuizen aan de kade. Een groep ondernemers maakt er weer mooie bedrijfsruimtes van.

Lees hier het artikel

De realiteit van gebiedsontwikkeling “nieuwe stijl” 3

november 2013|

Over organische gebiedsontwikkeling wordt al enkele jaren veel gesproken. Kleine projecten waarin niet-traditionele partijen het initiatief genomen hebben en waarin niet alleen naar rendement gekeken wordt staan steeds meer in de belangstelling. Logisch, want ze zijn sympathiek, en grote projecten zijn er niet veel meer. Wat kom je zoal tegen als je op deze manier gaat ontwikkelen?

Lees hier het artikel

De realiteit van gebiedsontwikkeling “nieuwe stijl” 2

oktober 2013|

Interview Jetze van der Ham, gebiedsmanager in Delfshaven

Gemeentes hebben geen geld meer. Er worden geen plannen meer gemaakt, de gebiedsmanagers hebben hun handen niet langer vol aan grote bouwplannen. Wat kan er nog wel? In hoeverre kunnen gemeenten nog bijdragen aan gebiedsontwikkeling?

Lees hier het artikel

De realiteit van ontwikkelen “nieuwe stijl”

september 2013|

Interview met Paul Elleswijk, programmamanager bij Havensteder

Corporaties hebben geen geld meer. Er worden niet veel meer gebouwd, en alle activiteiten die niet direct met de doelgroep te maken hebben, moeten worden afgebouwd. Wat kan er nog wel? In hoeverre kunnen corporaties nog bijdragen aan gebiedsontwikkeling?

Lees hier het artikel

Leegstaande kantoren: wiens probleem is het eigenlijk?

september 2012|

Nadat in de vakbladen al vele artikelen over kantorenleegstand verschenen zijn, is het onderwerp nu ook doorgedrongen tot de landelijke dagbladen. Zeven miljoen vierkante meter leegstaande kantoren, staat er in vette letters. Hoe erg is dat nu eigenlijk? En als het erg is, voor wie dan?

Lees hier het artikel

Herbestemmen en het nieuwe bouwbesluit

maart 2012|

Op 1 april gaat het bouwbesluit 2012 in. Het is logischer opgebouwd en beter leesbaar. Daarnaast bevat het wijzigingen op gebied van bijvoorbeeld ventilatie en brandveiligheid. En het belooft de praktijk van herbestemmen gemakkelijker te maken. Wat zijn die wijzigingen concreet, en zal de belofte worden waargemaakt?

Lees hier het artikel

Park 20|20 – Pionieren met cradle to cradle

november 2011|

Weinig projectontwikkelaars zullen zichzelf de afgelopen jaren niet hebben afgevraagd waar het heen moet met hun vak. Projecten zijn geschrapt, gebouwen staan leeg, personeel is ontslagen. Het moet dus anders, maar hoe? Is verduurzaming de oplossing? Delta Development Group denkt van wel. In het nieuwe kantorenpark in Hoofddorp, een gezamenlijke ontwikkeling met VolkerWessels en Reggeborgh, gaan zij voor maximale duurzaamheid: ontwikkelen volgens de principes van cradle to cradle. De projectontwikkelaar heeft zichzelf opnieuw uitgevonden.

Lees hier het artikel

Het echte werk – Interview met Dennis Lausberg

november 2010|

“Mijn wereld bestaat uit praten”, zegt Dennis Lausberg, regiodirecteur Charlois van Woonstad Rotterdam. Dat dat praten tegenwoordig weer over de inhoud gaat, bevalt hem goed. In 2009 werd de fusie tussen Woningbedrijf Rotterdam en De Nieuwe Unie afgerond. In de fusie ging veel energie zitten, maar nu het stof is neergedaald, zijn ook de voordelen zichtbaar.

Lees hier het artikel